Újabb nők vádolják szexuális zaklatással Dustin Hoffmant

2017. december 16., 07:45

Szerző:

Cori Thomas színdarabíró Dustin Hoffman lányával járt egy osztályba, amikor megismerkedett a színésszel. Az újabbáldozat a Varietynek mesélte el az 1980-as incidenst, amit aztán az AP hírügynökségnek küldött emailjében is megerősített.

Története szerint egy közösen, Hoffmannal és lányával eltöltött New York-i ebéd után a színész felhívta a szállodaszobájába az akkor 16 éves Thomast, hogy a lány ott várja meg az édesanyját. Miután a színész lánya távozott, Hoffman lezuhanyozott, majd egy szál törölközőben jelent meg, és végül azt is ledobta magáról. A színész ezután köntösbe bújt, és megkérte Thomast, hogy masszírozza meg a lábát, majd többször is megkérdezte tőle, hogy akarja-e még látni meztelenül.

A Variety cikkében egy másik nő, Melissa Kester is zaklatással vádolta meg a színészt, aki állítólag a nő nadrágjába dugta a kezét az 1987-es Ishtar című film zenéjének felvételekor egy hangstúdióban. Az eset egy spanyolfal mögött történt, miközben mások, köztük Kester barátja is a közelben voltak.

Egy harmadik, meg nem nevezett nő azt állítja, Hoffman megtámadta egy kombi hátuljában, és addig nyomasztotta, amíg a nő le nem feküdt vele. A nőt ez állítása szerint traumatizálta.

Dustin Hoffman szóvivője és ügyvédje elsőre nem reagált az újabb áldozatokkal kapcsolatos megkeresésre, de később közleményben „rágalmazó hazugságoknak” nevezte a vádakat. 

A 80 éves színészt –mint megírtuk – a közelmúltban több nő is megvádolta szexuális zaklatással. Anna Graham Hunter író még november elején beszélt a Hollywood Reporternek arról, hogy az 1980-as években Hoffman fogdosta őt, és illetlen megjegyzéseket tett neki Az ügynök halála című tévéfilm forgatásakor. Az Oscar-díjas színész nem sokkal később közleményben kért bocsánatot, és hangsúlyozta, hogy az incidens nem „tükrözi a valódi énjét”.

Az AP-nek írt emailben Cori Thomas azt mondta, a Hunter szavahihetőségét firtató támadások miatt döntött úgy, hogy megosztja a nyilvánossággal saját történetét. „Arra válaszul, hogy miért hallgattam ennyi éven át, elmondom, hogy nem hallgattam, a barátaim és a családom sok éve tudnak a történtekről, csak nem mentem el vele az újságokhoz” – írta Thomas, aki ezt ma már nagyon bánja, mert most szembesült azzal, hogy „az én hallgatásom miatt volt, hogy ez másokkal is megtörténhetett, és bűnösnek érzem magam emiatt”.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.