Tartalom és szórakozás a Titkainktól a Chicagóig – Itt az Átrium őszi műsora

2018. augusztus 8., 14:57

Szerző:

Társadalomkritikus musicalekkel és komédiákkal, itt még sosem játszott Pintér Béla-előadásokkal, Molnár Ferenc szerelmeiről szóló felolvasószínházi produkcióval várja közönségét az új évadban az Átrium.

Júniusban mutattuk be Alföldi Róbert új rendezését, a legendás Chicago musical sajátosan mai magyar közegbe helyezett feldolgozását. Az óriási érdeklődésre tekintettel augusztusban illetve ősszel a színház ismét műsorára tűzi John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse művét. Ugyancsak hatalmas az érdeklődés az immár ötödik évadát kezdő Az Őrült nők ketrece iránt, amely szintén Alföldi Róbert rendezésében látható, túl a 200. előadásán

Szeptember és október folyamán négy Pintér Béla-előadás lesz látható az Átriumban, ebből három újdonság. A Titkaink és a Szutyok mellett a rég nem látott Kórház–Bakonyt is felújítja a társulat, illetve némi szünet után visszatér A Soha Vissza Nem Térő című előadás is. A magyar dráma napján Pintér Béla Újabb drámák című kötetének bemutatójára is itt kerül sor.

Tavalyi nagy sikerű bemutatók is repertoárra kerülnek újra: az alakításáért Psota Irén-díjban részesült Hernádi Judit és Bányai Kelemen Barna főszereplésével bemutatott Fassbinder-adaptáció, A félelem megeszi a lelket (rendező: Alföldi Róbert), Bodó Viktor egyedi pszicho-thriller-krimi-komédiája, A Krakken művelet többek között Gyabronka Józseffel, Bálint Andrással, Molnár Piroskával és Lázár Katival, valamint Yasmina Reza házaspárbaja, Az öldöklés istene (szereplők: Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Péterfy Bori, Szikszai Rémusz, rendező: Bereczki Csilla) egytől egyig kiváló, emlékezetes és figyelemre méltó színészi munkával örvendezteti meg a nézőket.

A félelem megeszi a lelket: Bányai Kelemen Barna és Hernádi Judit
Fotó: Mészáros Csaba

Természetesen a régi klasszikusok is visszatérnek az Átrium színpadára. A hatodik évadát kezdő Vaknyugat című McDonagh-feketekomédia (rendező: Gothár Péter), a Pécsen betiltottnak minősített, immár 100. előadásán is túl lévő Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédia (rendező: Znamenák István), a Fekete Ernő címszereplésével látható Marlowe-dráma, a II. Edward (rendező: Alföldi Róbert), illetve a Budapesti Operettszínház Nők az idegösszeomlás szélén című musical (rendező: Réthly Attila) is műsorra kerül, ahogyan Molnár Ferenc: Egy, kettő, három című egyfelvonásos komédiája is (rendező: Znamenák István). Utóbbi főszereplője, Alföldi Róbert a darab szerzőjét, Molnár Ferencet alakítja az Így szerettek ők című felolvasószínházi sorozat második évadának nyitóelőadásában, októberben, partnerei Parti Nóra és Herczeg Adrienn lesznek (rendező: Réczei Tamás).

A Kiscsillag koncertszínházi előadása, a Semmi konferencia is újra műsorra kerül, Scherer Péter és a zenekar előadásában. Krizsó Szilvia is folytatja interaktív színházi show-ját, szeptemberben Bródy Jánost és Koncz Zsuzsát, októberben Feke Pált és Szinetár Miklóst köszönthetjük vendégként a Krizshow-ban.  

A Mentőcsónak Egység interaktív színházi társasjátékai közül októberben a Menekülj okosan! – MigrAction, valamint a Cím nélkül lesz látható. A nézők találkozhatnak a társulattal a Pozsonyi Pikniken, és a Színházak Éjszakáján is, ahol szintén érdekes programok lesznek. A színház szeretné a minőségi szórakozást tartalommal és gondolattal társítani a 2018/2019-es évadban is! (x)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.