Szakmai, művészi és morális züllés – ide vezethet Alföldi-darabjának pécsi lemondása

2018. április 27., 14:49

Szerző:

A Független Előadó-Művészeti Szövetség magyarázatot vár az Igenis, miniszterelnök úr! című darab pécsi lemondása miatt – írja a hvg.hu.

A FESZ Vincze Balázsnak, a Zsolnay Kulturális Központ vezetőjének írt egy nyílt levelet. Ez az első, hogy kollégának írnak nyílt levelet, úgy hiszik, a hiba nem helyrehozhatatlan. Az eljárást elfogadhatatlannak tartják.

"Egyetlen ilyen incidens is elég ahhoz, hogy bizalmatlanságot szüljön, de egyúttal olyan precedenst is teremt, amely pillanatok alatt széleskörű szakmai, művészi és morális zülléshez vezethet."

A FESZ tagszervezetének egyik előadásáról van szó, szeretnék, ha a döntést legalább utólag indokolnák írásban.

Mint mi is megírtuk, a pitiáner fideszes bosszúból lemondott kormánykritikus bohózatot a szigetvári kulturális központ fogadja be, ahol a pécsre tervezett eggyel szemben két előadásban is láthatja a közönség Alföldi Róbertet május 27-én. Egyetlen nap alatt elkelt az összes jegy mindkettőre. 

A Zsolnay Színház - mely februárban meghívta a darabot - az eset után nem működik tovább.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.