Psyché és borséta – Felpezsdül a tokaji borvidék

április 13. 07:43

Idén júniusban és szeptemberben is megrendezik a Kerekdomb Fesztivált Tállyán, a tokaji borvidéken. Színházi előadások, koncertek, sőt futóverseny és borséta is lesz a rendezvényeken.

– Igazi összművészeti programmal készülünk, és nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a családdal érkezők valamennyi tagja bőséges programkínálattal találkozzon a fesztivál három napja alatt: sport- és gyerekprogramokat szervezünk, és mivel a fesztivál a tokaji borvidék egyik festői településén kap helyet, különleges boros programokat is kínálunk – mondta a 168 Órának Szabó Réka, a Kerekdomb Fesztivál produkciós menedzsere.

Az első Kerekdombot június 16–18-án tartják. Tematikus fesztivál lesz: a programok a nőkről és a szerelemről szólnak. Emléket állítanak Lónyay Erzsébetnek, Weöres Sándor múzsájának, aki a Psychét ihlette és aki Tállyán élt. Palya Bea pedig koncertet ad, szintén a Psychéhez kapcsolódóan. Blues és irodalom is hangsúlyos szerepet kap itt.

A Kerekdomb gyerekbarát fesztivál. Nyáron fellép Tállyán a Kaláka, lesz játszóház és mesterségbemutató, illetve Ringató foglalkozás a legkisebbeknek.

Az őszi Kerekdomb Fesztivált szeptember 8–10-én rendezik. Akkor is lesz futóverseny – mindkét alkalommal félmaratoni távon lehet indulni –, gyerekprogramok, színház és film. Lackfi János is eljön majd, illetve fellép a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast és a Random Trip.

A fesztivál különlegessége, hogy semmit nem alakítanak át a tájon: a programokat a hely különleges kastélyaiban és más impozáns épületeiben tartják.

H. E.