Nocsak: Orbán örül, hogy Jordán Tamásból nem pap lett, hanem színész

2018. január 17., 19:52

Szerző:

„Az, hogy Ön annak idején nem papi talárt, hanem színházi jelmezeket ölthetett magára, minden színházszerető magyar ember szerencséje is egyben. Az ő nevükben is szeretném megköszönni, hogy nemcsak színészetével, hanem újító szellemű társulatépítő törekvéseivel is sok-sok éve gazdagítja a magyar színházi palettát" – egyebek mellett e szavakkal köszöntötte Jordán Tamást 75. születésnapján Orbán Viktor, arra célozva, hogy a színész-színigazgató fiatal korábban papi pályára készült.

Fotó: Nyugat.hu/Mészaros Zsolt

A levél melléklete egy üveg bor volt – írta a Nyugat.hu.

A szívélyes hangú üzenet megejtő, csak tudná az ember feledni, hogyan tett meg minden tőle telhetőt Orbán pártja Szombathelyen tavaly, hogy kivegzálja Jordánt a Weöres Sándor Színház igazgatói székéből.

A hatalmas szolidaritás és tiltakozás láttán végül meghátrált a Fidesz. Jordán Tamás a jelen állás szerint 2021 január 31-ig maradhat Szombathelyen. 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.