Morgan Freeman Missy Elliotként is zseniális

2018. február 5., 14:25

Szerző:

Vasárnap volt az Egyesült Államokban a Super Bowl, az amerikaifutball-bajnokság döntője. Most először nyert Philadelphia városi csapata, a Philadelphia Eagles. A döntő szünetében sugárzott reklámra az idő milliókba kerül – a Sports Illustrated tavaly ötmilliót fizetett ki 30 másodpercért –, a kisfilmekben pedig szupersztárok játszanak.

Az egyik ilyen remekművet a hvg.hu szúrta ki. A Doritos Blaze nevű chipsmárka és a Mountain Dew Ice italmárka, amiben a Trónok harcából ismertté vált Peter Dinklage reklámozza a tüzes chipset, Morgan Freeman pedig a jeges italt. Dinklage egy Bhurta Rhymes számra tátog, a 80 éves Freeman pedig Missy Elliotra. 

Dinklage produkciója is elképesztő, Bhusta gyors nyelvtörőjét külön mutatvány felmondani. Az Oscar-díjas Freeman mégis uralja a reklámot, egyszerűen nem tud hibázni a színészóriás.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.