Megszólalt Omán Avicii halálának az ügyében

2018. április 23., 17:58

Szerző:

Nincsenek bűncselekményre utaló gyanús körülmények Avicii világhírű svéd DJ halála körül – írja az MTI az ománi hatóságok közlése alapján.

Tim Berglinget 0 művésznevén Aviciit Omán fővárosában, Maszkatban találták holtan múlt pénteken. A 28 éves DJ halálának okát nem hozták nyilvánosságra. Az ománi királyi rendőrség közlése szerint „két halottkémi vizsgálat lefolytatása után" kizárták a bűncselekmény lehetőségét. A tájékoztatás szerint a DJ nyaralni volt Ománban, ahová már a családja is elutazott, hogy  a holttestét Svédországba szállítsák.

Avicii korábban akut hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett, amelyet részben a túlzott alkoholfogyasztás okozott. 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.