Meghalt Paudits Béla

2018. június 13., 16:16

Szerző:

Életének 68. évében meghalt Paudits Béla – közölte Facebook-oldalán a Story magazin. A Jászai Mari-díjas színész haláláról gondozója értesítette a lapot.

Csak néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról: otthonában rosszul lett, s agyvérzést kapott a nagybeteg Paudits Béla. Az ápolója azonnal hívta a mentőket, akik kórházba szállították. A kórház neurológiai osztályán a Borsnak nem cáfolták, hogy náluk fekszik a színész, de nem adtak pontosabb tájékoztatást az állapotáról. Most gondozója annyit közölt: noha a hét elején picit jobban lett, ma délután elhunyt az intenzív osztályon.

A művész már hosszú évek óta betegeskedett, életéről többször is reményt vesztve nyilatkozott. Gyomorbántalmai miatt már többször megműtötték, be­tegsége ágyhoz kötötte, ami miatt felfekvései is lettek. Hatalmába kerítette a depresszió is, legutóbb pedig laparoszkópos beavatkozást hajtottak végre rajta. 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.