Meghalt Avicii

2018. április 20., 20:12

Szerző:

Huszonnyolc éves korában elhunyt a világhírű DJ, az Avicii néven ismert Tim Bergling – írja a Variety. A svéd férfit péntek délután Omán fővárosában, Maszkatban érte a halál.

Fotó: AP/Amy Sussman

Avicii 2016-ban visszavonult a koncertfellépésektől. Állítólag évek óta akut hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett az túlzott alkoholfogyasztásnak köszönhetően.

– A tánczene olyan, mint a vírus. Annyi műfajt megfertőzött már – mondta egyszer. Grammy-díjra kétszer jelölték, 2012-ben és 2013-ban, először a David Guettával közösen írt Sunshine-nal, másodszor pedig a Levels című dallal. Bevallása szerint a művészneve végéhez csak azért biggyesztette oda a második i betűt, mert a MySpace-en az Avici név már foglalt volt.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Tim Bergling halott. Családját mélyen lesújtotta a hír. Mindenkit kérünk, hogy tartsa tiszteletben a magánélethez fűződő jogaikat” – hangzik az a közlemény, amelyet a DJ szóvivője adott ki az ügyben.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.