Már több mint kétszázezren látták A Viszkist

2017. december 12., 18:37

Szerző:

Kétszázezernél is többen váltottak jegyet Antal Nimród rendező legújabb, A Viszkis című akciófilmjére.

A film forgalmazójának keddi közleménye szerint a nézőszámon túl Antal Nimród munkája műfaji szempontból is jelentős eredményt mutat fel, hiszen az elmúlt csaknem harminc évben nem került fel a legtöbb nézőt vonzó filmek ranglistájára olyan produkció, amely teljes egészében Magyarországon készült.

„Elképesztően sikeres éve lett a magyar filmeknek az idei. Óriási öröm számunkra, hogy ehhez A Viszkis révén mi is hozzájárulhatunk” – idézi a közlemény Hutlassa Tamás producert. Mint írják, A Viszkis Facebook-oldalára és a filmmel kapcsolatos fórumokra érkező nézői vélemények elsősorban a jól felépített történetet, a hiteles alakításokat, a zenét, valamint a látványos akciókat dicsérik.

A november 23-án bemutatott filmben Ambrus Attila szerepében Szalay Bencét láthatják a nézők, szerelmét Móga Piroska, a nyomozót Schneider Zoltán alakítja.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.