Levágott fülű Van Goghként ábrázolja dr. Káslert DrMáriás

2018. június 13., 14:55

Szerző:

A közéleti szereplőket ábrázoló szériája újabb megindító darabját mutatta be DrMáriás. Ezúttal az új emberminisztert festette meg a művész, aki Kásler Miklóst valamiért Van Gogh-gal kötötte össze – vette észre a festő Facebook-oldalánhvg. hu.

Művéhez ezt a kommentárt fűzte:

„Kásler doktor úr hosszas optimista fejtegetését az egészségügy felvirágzásával kapcsolatban Van Gogh nagy örömmel nézte és hallgatta a tévében, majd amikor elfogyott a gyógyszere felkereste a professzor urat, aki viszont kérésére azt közölte vele, hogy ő bizony gyógyszert nem adhat neki, hanem menjen el a háziorvosához, az utalja be a pszichiáterhez, aztán ha majd az úgy találja, hogy valóban szüksége van rá, akkor felírja, aztán ha jogosult rá, és van rá pénze, akkor majd kiválthatja. 

A neves festő ekkor megfogta a professzor úr fülét és szépen levágta, majd befáslizta a sebét és megörökítette őt, mint legkedvesebb portréalanyát, avagy művészeti páciensét" – írta.

DrMáriás mások mellett megfestette már Orbán Viktóriát és Szél Bernadettet is, a művészről és munkásságáról bővebben ebben a cikkben írtunk.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.