Lement a raktárba, hogy megnézze, mit tudna bemutatni a kiállításon, erre talált tíz Picassót

2018. augusztus 6., 14:20

Szerző:

Egy új kiállításra készülődve és a múzeum raktárépületeinek felújítása alatt számtalan elfeledett műalkotásra, köztük Picasso tíz művére bukkantak a Teheráni Kortárs Teheráni Kortárs Művészeti Múzeumban– írja a The Art Newspaper című művészeti folyóiratra hivatkozva a Zoom.

Az intézmény 2019-ben nagyszabású kiállításon mutatja be nyugati művészeti gyűjteményének azon darabjait, amelyek Reza Pahlavi sah 1979-es elűzése óta rejtve maradtak a nyilvánosság előtt.

A Berlinbe tervezett kiállítás kurátora, a holland Mattijs Visset a múzeum felújítás alatt álló raktárában régen elfeledett vagy eltűntnek vélt művekre bukkant. A múzeumban eddig például csak két Picasso-művet tartottak nyilván, most tizenkettőre bővült a gyűjtemény.

A kollekció a nyugati művészetek egyik legnagyobb és legértékesebb gyűjteménye a világon, olyan alkotók remekműveivel, mint Claude Monet, Max Ernst, Vaszilij Kandinszkij, Pablo Picasso, Francis Bacon, Jasper Johns vagy Andy Warhol.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.