Keményen beszólt Orbán-kormánynak a Pink Floyd alapítója, ujjongott az egész budapesti aréna

2018. május 3., 10:09

Szerző:

Szerda este a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel a Pink Floyd alapítója és basszusgitárosa, Roger Waters, aki hírhedt arról, hogy soha nem rejti véka alá a markáns politikai véleményét. Barcelonában tartott koncertjén Donald Trumptól Theresa Mayen és Recep Tayyip Erdoganon át Benjamin Netanjáhúig mindenki megkapta tőle a magáét, és ez nem volt másként Budapesten sem – írja a hvg.hu.

Az amerikai elnököt Budapesten sem kímélte a zenész, a kivetítőn magyarul az volt olvasható, hogy Trump egy disznó, de Waters megismételte azt az üzenetet is, amelyet már öt éve is megosztott a koncerten lévőkkel, a Pink Floyd Mother című száma alapján, a dalszövegben szereplő kérdésre, vagyis hogy Mother should I trust the government? (Anya, bízhatok a kormányban?) pedig azonnal jött a válasz a kivetítőn, persze magyarul, hogy mindenki értse:

Kurvára nem!

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.