Szolidaritási szelfiket készített a közönségével a Katona József Színház

2019. december 7., 22:03

Szerző:

A Katona József Színház hétfő este hatra tüntetést hirdetett meg az Orbán-kormány színházi világot érő támadásai ellen, a tiltakozást nyomatékosítandó a társulat szolidaritási szelfiket készített a nézőivel A borbély, a Miskin herceg és a Terror előadása után.

A Fidesz, illetve az Orbán-kormány politikusai Gothár Péter körül kitört szexuális zaklatási botrány nyomán szálltak rá a színházakra, azt állítva, hogy a Katona József Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetésének is le kell mondania, ha tudtak az ügyről, csak titokban tartották a rendező kirúgásával véget érő vizsgálat lezárulásáig. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egyenesen „zaklatószínházakról” beszélt.

Közben a Dörner György vezette Új színházban is kitörésre kész egy szexuális zaklatási botrány.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.