Itt a vége, az Operettszínház kirúgta Kerényi Miklós Gábort

2018. április 26., 09:18

Szerző:

Kirúgta a Budapesti Operettszínház Kerényi Miklós Gábort – tudta meg a Blikk.

A Kossuth- és Erkel-díjas rendező, a teátrum volt művészeti vezetője a múlt ősszel kirobbant botrány (többen zaklatással vádolták, emiatt az Operettszínház belső vizsgálatot indított) után kérte a nyugdíjazását. Bár a színház vezetése felmentette őt a munkavégzés alól, munkaviszonya megmaradt, fizetését megkapta, míg a nyugdíjazási eljárás tart.

Kerényi az elmúlt hetekben több interjút is adott, valamint közösségi oldalán is hosszú posztokban mondta el saját véleményét a körülötte kialakult helyzetről, a botrány kezeléséről. Arról azonban mindig hallgatott, mikortól élvezheti hivatalosan is a nyugdíjaséveit – a Blikk viszont rákérdezett, és azt a választ kapta, hogy elvileg júliusig tartana, de Kerényi erről nem akart bővebben beszélni.

Kerényi Miklós Gábor
Fotó: Youtube

 

Az Operettszínház ugyanakkor tudatta, nem maradtak következmény nélkül Kerényi kommentárjai. A teát­rum sajtófőnöke elismerte, a színház rendkívüli felmondással megvált az egykori művészeti vezetőtől. Kirúgták, mert az indoklás szerint az utóbbi időben

több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek ross­z fényben tüntették fel a munkahelyét.

„Kerényi Miklós Gábornak 2018. április 13-án rendkívüli felmentéssel megszűnt a munkaviszonya, mivel magatartásával megszegte a Munka Törvénykönyve 8. paragrafus 1-4. bekezdését, azaz olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekeinek veszélyeztetésére” – közölte  a színház sajtófőnöke, de arra nem tért ki, ezzel a döntéssel Kerényi mennyi pénztől esik el.

A volt művészeti vezető körül tavaly novemberben tört ki a botrány, amikor Marosi Ákos színész megnevezte, ki volt az, aki még a kilencvenes években molesztálta, egy vállfával el akarta fenekelni őt.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.