Hungarikumokkal utaztat a SuperTV2 új műsora

2018. február 5., 14:13

Szerző:

Januárban új dokumentumfilm-sorozatot indított a SuperTV2 Hungarikumokkal a világ körül címmel.

Két fiatal, Kurucz Dániel és Horvath Balázs hátizsákkal járták be Ázsiát, a majdnem 20 ezer kilométert vonattal, busszal, hajóval és stoppal tették meg - a nyolc részes sorozatban Ázsia magyar vonatkozású műemlékeit mutatják be. Moszkvától Bangkokig keresték fel a hungarikumokat, például Sanghajban Petőfi szobrát, Dél-Vietnamban Kőrösi Csoma Sándor buddhista sztúpáját.

Az útra pedig vittek magukkal itthonról hungarikumokat, hogy a helyieket sokkolják némi magyar kolbásszal és Unicummal. A Földművelésügyi Minisztérium – és a Zwack Unicum Nyrt. – támogatásával készült műsorba ezért belefért némi reklám is a gyomorkeserűről.

– Utunk célja, hogy Ázsiában találjunk egy embert, aki nem szereti az Unicumot. Ehhez pedig átutazzuk Oroszországot, Kínát, Mongóliát, Vietnámot, Kambodzsát, és végül Thaiföldet is – mondja az egyik műsorvezető.

Persze a sorozat nem csak erről szól, valóban bemutat olyan érdekességeket, mint például a Lánchíd kicsinyített mását Kínában, vagy hogy mit esznek a helyi lakosok. A műsor egyik erősségét azok a vágóképek adják, amik az ottani mindennapi életet mutatják be.

Péntek esténként látható a csatornán, a korábbi részek elérhetőek a műsor Facebook-oldalán.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.