Geiger György kitüntetése

2018. június 14., 13:08

Szerző:

Magas szintű és elhivatott pedagógusi munkájáért, az iskolai kereteken túlmutató tehetséggondozói tevékenységéért Bárczy István-díjjal tüntették ki Geiger Györgyöt, a XXIII. kerületi Galambos János Zenei Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárát.

Fotó: Majtenyi Mihaly

A Fővárosi Közgyűlés által alapított díjat Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes és Nagy Gábor, az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke adta át. A díjjal a közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársainak munkáját ismerik el, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez és ezáltal a főváros fejlődéséhez.

Geiger György (akinek mottója: zene nélkül lehet élni, csak nem érdemes) csaknem 20 éve tanít a Galambos János Zeneiskolában. Tanítványai többször lettek év muzsikusai, országos furulyaversenyen kiemelkedő helyezésekkel, különdíjakkal büszkélkedhetnek, valamint budapesti illetve regionális versenyeken arany, illetve kiemelt arany minősítést szereztek.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.