Falusi–Presser: Húszegynéhány dalunk

2017. szeptember 28., 12:23

Október 28-án a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg Húszegynéhány dalunk címmel Falusi Mariann és Presser Gábor koncertjét. Presser Gábor ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait.

2017‑ben jelent meg – Falusi Mariann-nal első igazi közös munkánk – a 13 Dalunk című lemez. Már korábban is sokszor kérdezték: fel is léptek majd együtt valamikor? Valamikor? Október 28‑án!

Igen, ezen a napon kiállunk első közös estünkre a Kongresszusi Központ színpadára, és eljátszunk, eléneklünk huszonegynehány dalt. Úgyhogy legyen a előadás címe Húszegynéhány dalunk.

Játszom majd egyedül is, Mariann (Marikanéni) jó pár dalát kettesben adjuk elő, de velünk muzsikál majd Holló Aurél, a Kossuth-díjas Amadinda tagja, Tóth Tamás Ferenc, a Concerto Budapest hegedűművésze, újra bemutatkozik Kovax, „a Torok”, aki 2001 óta sokszor játszott velem, ideértve jó néhány nagy LGT-koncertet is,  akárcsak jó barátunk, a multiinstrumentalista Födő Sándor.

Íme az a nagyjából három perc, ami biztos, hogy megismétlődik október 28-án a BKK-ban.

Ez az a felvétel, ami a 2009-es koncerten az Arénában készült, amikor Marikanénivel huszonegynéhány éves barátság után először léptünk fel együtt.

Hallani, micsoda ováció fogadta őt :-), amikor a zongorához lépett, és a dal után se volt ez másképp.

Örülök, hogy volt, örülök, hogy lesz...

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.