Elvis, The Musical – Egyedülálló élettörténet a legnagyobb slágerekkel

2018. április 3., 11:34

Szerző:

Látványos, izgalmas, a Király zenei termésének legnagyobb slágereit felvonultató musical érkezik hamarosan a fővárosba és két vidéki nagyvárosba. A show Elvis életének kiemelkedő állomásait és meghatározó szereplőit vonultatja fel, feltárva a kulisszatitkait a Király zene iránt elkötelezett és a show-businessre feláldozott életének. Az előadásban felcsendül majd 24 örökérvényű Elvis nóta, így a Jailhouse Rock, az It’s Now or Never, a Suspicious Mind, a My Way, a That’s All Right Mama vagy Always on My Mind is. A két órás produkcióban a dalokat élő zenekar kíséri és majd’ 20 előadóművész alakítja a különböző karaktereket. „Elvist magát két színész játssza” – meséli László Sándor, az darab magyarországi producere. „Egy az ifjút, aki a kezdeteknél, természetes szőke hajával, kamionsofőrként megállt egy stúdió előtt, hogy felvegye lemezre első demóját édesanyja születésnapjára. Egy másik művész pedig a sikereinek csúcsán lévő, de már önpusztító életstílusával a véget is előrevetítő, éltesebb karaktert formázza meg” – mesélte a producer.

„Az előadást olyan videók színesítik, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy visszamenjünk az időben, mintha az volna a jelen, s részesei legyünk egy egyedülálló sikernek és egy személyes tragédiának” – tudtuk meg László Sándortól. „A cselekmény például egy 360°-os videóval indít, egy korabeli hírblokkal, mely Elvis haláláról tudósít, majd közvetíti a temetést Memphisben, ahol több mint 150 000 ember könnyezve búcsúztatja a Királyt” – árult el részletet a darabból a producer.

Magyarországra tehát hamarosan érkezik az Elvis, The Musical, amit május 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, 26-án- és 27-én a budapesti Tüskecsarnokban és május 28-án pedig a szegedi Városi Sportcsarnokban láthat a nagyérdemű.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.