Dömötör-Nagy Dóra harmadik lett a Vitázik a világ ifjúsága versenyen

 A kérdés az volt, legyen-e átfogó állami szabályozás az internetről. A pro oldal mellett kellett érvelnie.

2017. szeptember 29., 16:17

Szerző:

Az érdi Dömötör-Nagy Dóra, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium diákja lett a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőjének harmadik helyezettje Tallinnban. Budai Franciska, a budapesti Osztrák Iskola diákja a nemzetközi vitavetélkedő elődöntőjébe jutott be - közölte a Goethe Intézet pénteken az MTI-vel.

Dömötör-Nagy Dóra a harmadik lett, a képen balról az ötödik helyen áll
Fotó: Facebook / Jugend Debattiert International

A vitakérdés az volt, hogy legyen-e átfogó állami szabályozás az internetre vonatkozóan. Dömötör-Nagy Dóra a pro oldalon érvelt, ahol a negyedik helyezett cseh Terezie Hovorková támogatta őt, a kontra oldalon az első helyezést elért ukrán Jana Bits és a másodikként végzett lett Natalija Sreibere vitázott. A négy fiatal 24 percen át érvelt az internet szabályozása mellett és ellen.

A nemzetközi döntő az egész vetélkedőév csúcspontja: Csehországból, Észtországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából összesen 20 fiatalt látott vendégül az észt főváros, Tallinn, ahol politikai és szociális témákról is vitáztak a résztvevők.

A közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány (EVZ), a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. A XI. nemzetközi döntő fővédnöke Eiki Nestor, az észt parlament elnöke volt.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.