Díjat kapott Los Angelesben a Budapest Noir

2017. november 20., 14:17

Szerző:

A film zenéjét díjazták a Hollywood Music in Media Awardson – írja a 24.hu. Több mint kétezer résztvevő előtt adták át a díjakat Los Angelesben a hétvégén. A Legjobb külföldi filmzene díját Pacsay Attilának ítélte meg a szakmai zsűri.

A film Kondor Vilmos regény alapján készült, és egy 1936-ban Budapesten játszódó bűnügyi történetet mutat be.

A forgatókönyvet Kondor bestselleréből, Szekér András (A nagy füzet) írta, operatőre Ragályi Elemér (Magasiskola, Az ajtó, 1945). A 30-as évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea (Tulse Luper bőröndjei, Burgundy hercege, Tiszta szívvel) tervezte.

A filmet november 2. óta játszák a magyar mozik, eddig 40 ezer néző váltott rá jegyet.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.