Catherine Deneuve szerint boszorkányüldözés lett a #metoo kampányból, a férfiakat hagyni kell, hogy udvaroljanak

2018. január 10., 12:44

Szerző:

A legendás francia színésznő száz másik ismert nővel írt nyílt levelet, amelyben azt a puritanizmust kifogásolják, amelyet a Harvey Weinstein elleni vádak generáltak. „Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nők önállóságát segítenék elő, a szexuális szabadság ellenségeit segíti” – áll a levélben.

Deneuve szerint nem jó irányt vett a metoo kampány
Fotó: Youtube

A Le Monde-ban publikált levél kitér a #metoo kampány gerjesztette feljelentési hullámra és hangsúlyozza, hogy a nemi erőszak súlyos bűn, de az, hogy valakit megpróbálnak elcsábítani – még ha túlzottan kitartóan vagy ügyetlenül is – nem minősül soviniszta támadásnak.

A levélben a kampánnyal kapcsolatban úgy fogalmaznak, hogy fontos és szükséges, hogy egyes férfiak hatalommal való visszaéléséről beszéljünk, de a folyamatos feljelentgetések már túl messzire mentek. „Mi, mint nők nem ismerjük fel magunkat ebben a fajta feminizmusban, amely a hatalommal való visszaélés elleni küzdelmen túl kifejezett gyűlölettel fordul a férfiak és a szexualitás felé.”

Többször is megválasztották a világ legszebb nőjének
Fotó: Youtube

A levelet jegyzők között Catherine Deneuve neve a legkiemelkedőbb, de Christine Boisson színésznő, Catherine Millet író és magazin-főszerkesztő és egy konzervatív újságíró, Élisabeth Lévy is az aláírók között van.

 

17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.