Az év legmenőbb magyar trailerével rukkolt elő a Budapest Nior

2017. október 16., 16:46

Szerző:

Hangulatban és feszültségteremtésben parádésnak ígérkezik Kondor Vilmos 2008-ban megjelent majd hatalmas sikerré vált regényének filmváltozata a Gárdos Éva rendezte Budapest Noir.

Az 1936-ban játszódó történetben Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt prostituált fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.

Az ügyben nyomozni kezdő unott képű detektív, Gordon Zsigmond szerepében Kolovratnik Krisztián lesz látható, de mellette igazán remek alakítást nyújt Mucsi Zoltán, Tenki Réka, Anger Zsolt, Dobó Kata, Kulka János és Kováts Adél is. November 2-től a mozikban.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.