Amazonok a Benczúr utcában – A Rózsavölgyi Szalon nyári játéka

július 31. 10:37 - szerző: S. ZS.

Jó hír, hogy bővült a budapesti szabadtéri színpadok száma.

Jó hír, hogy bővült a budapesti szabadtéri színpadok száma. A Benczúr utca 27.-ben, egy patinás épület kertjében megújulva várja a nézőket a Benczúr-kert. S jó hír az is, hogy operától a színházi produkciókig izgalmas programokat láthatunk itt egész nyáron.

A Rózsavölgyi Szalon például két sikerelőadását is játssza. Az egyik az amerikai írónő, Hindi Brooks vígjátéka, a romance.com, a másik egy kitűnő francia darab, az Amazonok. Jean-Marie Chevret művét eredetileg Párizsban mutatták be 2003-ban, s a nagy sikerre való tekintettel a szerző a folytatását is megírta. A magyarországi ősbemutató tavaly volt a Rózsavölgyiben, Szarka János rendezésében. Mint általában a francia kortárs művek, ez is pikáns történet, sok humorral és megható emberi drámákkal. Az előadás egyik főszereplője, Györgyi Anna a 168 Órának arról beszélt, hogy a darab a magányról, az öregedésről és az elfogadásról is szól.

– Három öregedő nő él együtt egy lakásban, majd megérkezik hozzájuk a negyedik barátnőjük fia. Mind a három nő rástartol a fiúra, aki azonban meleg, és inkább a szomszéd fiú iránt érdeklődik. Rengeteg mulatságos helyzet adódik, miközben a szereplőkről lehullik az álarc, s kiderül: valójában mindenkinek van egy rejtegetett, esendő énje is. Én Annie-t alakítom, aki egy utazási irodában dolgozott, de kirúgták a munkahelyéről. Úgy viselkedik, mintha az élet császárnője lenne, falná a férfiakat, pedig mindenkinek csak egy éjszakára kell, és igazából nincs senkije. Mégis az egész úgy van megírva, hogy semmit sem kell olyan komolyan venni, s nagyon sokat nevet a közönség.

A többi szerepben Náray Erikát, Auksz Évát, Ozsgyáni Mihályt és Héricz Patrikot láthatjuk.

Az Amazonokat augusztus 21-én és 22-én játsszák a Benczúr-kertben.