A Testről és lélekről lett a legjobb európai film

2018. március 28., 16:31

Szerző:

Az Oscarra is jelölt Testről és lélekről kapta a legjobb európai filmnek járó díjat Bukarestben, a szakma legrangosabb romániai gáláján. A bukaresti Nemzeti Színházban kedden este megtartott díjátadón a tavalyi év legjobb filmjeit díjazták és átadták az ún. Gopo-díjakat – írja az MTI.

A legjobb európai film kategóriában a tavalyi Berlini Filmfesztiválon Arany Medve-díjjal kitüntetett Testről és lélekről Aki Kaurismaki A remény másik oldala, valamint Christopher Nolan Dunkirk, Bruno DumontMaloute és Kirill Szerebrennyikov Mártírok című alkotásával versenyzett az elismerésért.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.