A Metallica tudta tovább fokozni a jófejséget, magyarul elénekelték a Tankcsapda egy számát

2018. április 6., 12:33

Szerző:

Teltházas koncertet adott csütörtök este Budapesten, a Papp László Sportarénában a Metallica. Saját számaik mellett a zenekar előadta a Tankcsapda Legjobb méreg című számát, magyarul. A magyar punkzenekar számát Robert Trujillo basszusgitáros énekelte, Kirk Hammett gitáros kísérte.

A zenekar gyakran ad elő hazai számot közönségének, de nem minden alkalommal. A Tankcsapda tagjai nem hivatalosan értesültek arról a koncert előtt, hogy az amerikai kultzenekar talán előadja egy dalukat, de nem lehettek benne biztosak. A magyar zenészek nagyon meghatódtak a zenekar gesztusától, Lukács László meg is könnyezte azt.

– Az, hogy a Metallica egy magyar számot játszik, a magyar rock ünnepe. Akkor is az lett volna, ha Omegát választanak, vagy Pokolgépet. Így persze sokkal személyesebb lett, Lukácsnak meg pláne. Ez egy színtiszta Lukács-szerzemény, se nekem, se Sidinek, se senkinek nincs sok köze hozzá, érthető, hogy így hatott rá – árulta el Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa az Indexnek.

A meghatódott zenészek a Tankcsapda Facebook-oldalán közölték első reakciójukat.

A Metallica tegnap egy másik szívmelengető gesztust is tett. A magyar gyerekekre gondolva több mint négymillió forintos csekket adtak át a Gyermekétkeztetési Alapítványnak.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.