39 millió dollárt veszített a Netflix Kevin Spacey miatt

2018. január 23., 16:12

Szerző:

A Netflix 39 millió dollárt vesztett azzal, hogy megszakította a kapcsolatát Kevin Spaceyvel - nyilatkozta a csatorna hétfőn, a negyedik negyedévi eredményei közzétételekor. 

Fotó: AP/Jordan Strauss

Spacey-t az a lavina sodorta el, amelyet a szexuális zaklatási vádak miatt megbukott producer, Harvey Weinstein botránya  indított el. Az 58 éves, Oscar-díjas színészt, akit mintegy 30 férfi, köztük a Kártyavár című tévésorozat több közreműködője is szexuális zaklatással vádolta meg. A Netflix ezután minden kapcsolatát felfüggesztette Spacey-vel, a színészt kizárták a Kártyavár hatodik, utolsó évadából – ennek a főszereplője a feleségét játszó Robin Wright lesz – és a vele készített, Gore Vidal amerikai íróról szóló életrajzi filmet sem mutatja be. 

David Wells, a Netflix pénzügyi vezetője elmondta, hogy veszteségek rendszeresen érik a céget, de ilyen mértékűre  még soha nem volt példa a Netflix életében.  A online műsorszolgáltató 2017. évi negyedik negyedévi adatai szerint előfizetőik száma meghaladta a 117 milliót.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.