13 éves fiú a világ legokosabb gyereke

2018. január 3., 21:14

Szerző:

Egy egyiptomi 13 éves fiú lett a világ legokosabb gyereke, miután megnyert egy nemzetközi matematika versenyt – szúrta ki a hvg.hu

The Intelligent Mental Arithmetic International Competition Malajziában volt, és hetven országból háromezer versenyző vett részt. A nyertes Abdulrahman Hussain 230 összetett számtani feladatot oldott meg levesebb mint 8 perc alatt.

A fiú a verseny után azt nyilatkozta, hogy sikerét annak a támogatásnak köszönheti, amit tanáraitól és családjától kapott. Hussain 2012-ben kezdte el mentális képességeit fejleszteni egy malájziai fejlesztő programot használva, és számos versenyen részt vett már. Az oktatási módszer szerint a gyerekzsenik annak köszönhetik kiugró fejlődésüket, hogy korai szakaszban kapják meg a kellő oktatást, ezáltal mentális képességeik sokkal jobbak lesznek kortársaiknál.

A módszernek köszönhetően a gyerekek ügyesebben számolnak, reagálnak, jobban tudnak koncentrálni, jobb a memóriájuk, és egyenlő mértékben használják a jobb és bal agyféltekét.

Vajon a bohóc is versenyzett?
Fotó: IMA Education Group/Facebook

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.