Viccelődött és videón mutogatta egy öngyilkos holttestét az amerikai YouTube-sztár, bele is bukott

2018. január 2., 10:20

Szerző:

Logan Paul olyannyira sikeres blogger, hogy már különböző amerikai sorozatokban is szerepet kapott. Többnyire rövidfilmeket készít Youtube csatornájára, a nagy felháborodást kiváltó, december 31-én feltöltött videó is annak készült – írja a BBC.

Paul és barátai éppen a japán Fudzsi-hegy tövében elterülő Aokigahara erdőben forgattak, amikor egy holttestre bukkantak. A terület sajnos közismert arról, hogy többen ezt választják öngyilkosságuk helyszínéül.

A csapat, amely a „szellem erdőt” akarta megörökíteni ízléstelen vicceket puffogtatott a test láttán. Amikor a férfi egyik kísérője megjegyzi, hogy rosszul van, Paul visszakérdez, hogy „miért, nem láttál még sosem halott fickót?", majd elneveti magát. A videót több millióan látták, mire Paul eltávolította 15 millió feliratkozóból álló csatornájáról, miután több olyan hozzászólás is érkezett ami gusztustalannak, tiszteletlennek nevezte a felvételt és Paul csatornájának bojkottjára szólított fel.

Logan Paul az esetet követően elnézést kért mindenkitől. Nem sokakat hatott meg vele.

Az Aokigaharanál elkövetett öngyilkosságokról pontos adatok nincsenek, de az biztos, hogy a japán hatóságok is tisztában vannak a problémával. A teljes terület ki van plakátolva különböző mentálhigiénés és segítségnyújtó telefonszámokkal.

Az erdő negatív hatású népszerűsége többek közt Macumoto Szeicsó: „Nami no Tó” című, 1960-as regényének is köszönhető. A történet végén egy szerelmespár ebben az erdőben követ el közösen öngyilkosságot. Aokigahara történelme azonban már a 19. században is összefonódott a halállal, előfordult az „ubaszute” gyakorlata, melynek során a család idős tagját kikísérték a hegyek közé, majd otthagyták, hogy végül szomjan vagy éhen haljon. Sokan ma is úgy tartják, hogy az otthagyottak szellemei kísértik az erdőt.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.