Verekedésbe keveredett a börtönben Oscar Pistorius

2017. december 12., 14:32

Szerző:

Verekedésbe keveredett a börtönben a híres ausztrál parasportoló, Oscar Pistorius. A BBC szerint a sportoló meg is sérült az incidensben.

A balhé állítólag az időnként engedélyezett telefonhasználat miatt tört ki közte és egy másik rab között. Az ügyben vizsgálatot indított az Attridgeville Correctional Centre.

Oscar Pistorius a korábbi tárgyalásán rekonstruálja az eseményeket
Fotó: Youtube

Mint arról korábban beszámoltunk, november végén tizenhárom év és öt hónap letöltendő szabadságvesztésre módosították a Pistoriusra korábban kiszabott ítéletet.

Nemcsak a közvélemény, de a dél-afrikai ügyészség is úgy gondolta, a hat évre szóló börtönbüntetés nagyon kevés Reeva Steenkamp meggyilkolásáért.

A 2013-as gyilkosság sokáig a lapok címoldalán szerepelt, már csak azért is, mert Oscar Pistorius közismert paralimpikonként az első sportoló lehetett, aki műlábakon teljesített távot a 2012-es londoni nyári játékokon. A férfi Valentin-napon lőtte le barátnőjét, állítása szerint azért, mert összetévesztette egy betörővel.

Pistorius 2012-ben ismerkedett meg Steenkamppel. A harmincéves modell gyakran szerepelt női és férfimagazinok címlapján. A pár egyesek szerint boldog volt, mások azt mondják, gyakran veszekedtek, Pistorius féltékeny volt, és a nő halála előtti estén és aznap is vitáztak. Ezt bizonyította az, hogy többször is kihívták a rendőrséget heves családi veszekedések, üvöltözések miatt. Pistorius a tárgyalás alatt többször hangoztatta ártatlanságát, hogy véletlenül lőtte le a nőt, azt hitte, a hálóban van. Mindvégig sírt és gyakran elhányta magát, amikor a halott Steenkampról mutattak be felvételeket.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.