„Ursula von der Leyen mindenben ellentéte annak, amit Orbán Viktor képvisel”

2019. július 16., 10:28

Szerző:

Kedd reggel  Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökjelölt megtartotta a programbeszédét az az Európai Parlamentben, ami után az MSZP-s EP-képviselő, Ujhelyi István azt írta a Facebook-oldalán.

„Erős volt, mindenben ellentéte annak, amit Orbán Viktor képvisel. Támogatom von der Leyen programját, továbbra is ellenzem azonban személyi kiválasztásának módját. A Fidesz ezzel szemben támogatja a kiválasztásának antidemokratikus folyamatát és hidegrázása lesz a programjától, ha meg is valósítja. Furcsa helyzet”

– közölte a politikus.

 

Az Európai Tanács elnökjelöltje, Ursula von der Leyen lehet az első nő az Európai Bizottság élén, ha az Európai Parlament megszavazza a kinevezését. Orbán Viktor annak ellenére támogatta a jelölését, hogy Leyen német védelmi miniszterként bírálta Magyarország menekültpolitikáját, és többször határozottan kiállt az Európai Egyesült Államok eszméje mellett. Ursula von der Leyent saját pártcsaládja, az Európai Néppárt biztosította teljes támogatásáról, a szociáldemokraták és a liberálisok viszont feltételeket szabtak a támogatásához.