Uma Thurman: Weinstein molesztált, Tarantino miatt volt súlyos balesetem

2018. február 3., 20:48

Szerző:

Miután pár hónappal ezelőtt célzott arra, hogy nemsokára hajlandó lesz beszélni a saját kálváriájáról, ma megjelent Uma Thurman vallomása a The New York Timesban. „Igen, Uma Thurman mérges. Megerőszakolták. Bántalmazták. Átverték és megvezették azok, akikben bízott ” – indít a cikk.

Az Oscar-jelölt amerikai színésznő nem csak Harvey Weinstein, de Quentin Tarantino egyik kedvence is volt. Ő alakította Mia Wallace-t a Ponyvaregényben és a Menyasszonyt a Kill Billben. A szexuális zaklatási botrányba belebukott producert mutatta be a színésznőt Barack Obamának egy Fehér Házi esten, mint az „okot, ami miatt meg tudta venni a házát”.

A színésznő elmondta, 16 éves kezdő volt, amikor egy nála húsz évvel idősebb színész az akarata ellenére közösült vele a lakásában. - Felmentem hozzá, de már akkor megpróbáltam nemet mondani. Sírtam, és megtettem mindent amire a helyzetben képes voltam. Azt mondta, az ajtó zárva van, és meg sem próbáltam kinyitni. Amikor hazaértem, belenéztem a tükörbe, majd a kezeimre, de mérges voltam amiért nem véresek vagy pirosak - mondta borzalmas estéjéről a színésznő.

Uma Thurman.
Fotó: Instagram

Weinsteinről azt mondta, amikor megtámadta, már egy jó ideje ismerte. Mindig kedves és törődő volt vele, dicsérte az eszét és tudását, Thurman szerint ez vezetett ahhoz, hogy nem vette észre a figyelmeztető jeleket. 

Weinstein a londoni Savoy Hotelben molesztálta először. - Ledöntött a lábamról, majd megpróbálta rám vetni magát. Mikor ez nem ment, megpróbálta mutogatni a nemi szervét. Mindenféle kellemetlen dolgot tett, de visszavertem a kísérleteit. Nem vetette be minden erejét én meg olyan voltam mint egy vergődő gyík - mondta Thurman.

Másnap a színésznő egy megbeszélésre magával vitte barátnőjét is, a producer asszisztensei azonban már tudták, mit kell tenniük, és folyamatosan kapcsolták neki Weinsteint, aki meggyőzte, hogy félreértett valamit és nagyon sok közös projektjük van, menjen fel a szobájába. Thurman végül azt gondolta, meg tudja védeni magát, lent hagyta a hallban barátnőjét és felment a producerhez.

Mikor Thurman visszament, barátnője szerint borzasztóan fel volt dúlva. Később elmondta neki, hogy figyelmeztette a producert, hogy ha még egyszer megpróbálja azt, amit előző este tett, - vele vagy mással -  akkor elveszti a karrierjét, jó hírnevét és családját is. A férfi erre megfenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét. (Weinstein szóvivőjén keresztül a New York Timesnak azt mondta, a történet első része lehet úgy volt, de utóbbi nem történt meg, vagyis ő nem fenyegette meg a színésznőt. Azt is hozzátette, hogy elismeri, próbálkozott a Thurmannél, de csak a színésznő „félreérthető, flörtölő” jelzései miatt).

Thurman állítása szerint innentől kezdve csak mások előtt volt hajlandó találkozni Weinstennel, akinek csak elviselni tudta a jelenlétét. Azt mondta, évekkel később, Cannes-ban sikerült egy felemás bocsánatkérést kicsikarnia tőle, pont Tarantino közbelépésére, aki számon kérte a férfit, mikor Thurman elmondta neki, miért érzi magát kellemetlenül a producer társaságában. Ezt Weinstein - aki mellesleg terápián van - szóvivőjén keresztül elismerte, ritka lépés ez tőle, eddig ugyanis főként tagadott minden vádat.

Uma Thurman a Kill Billben
Fotó: Miramax

Quentin Tarantino és a baleset

Thurman állítja, miután elmondta Tarantinónak ami történt vele, a férfi csak legyintett, hogy nah, szegény Harvey, megint olyan lány után fut akit nem kaphat meg. A színésznő szerint a viszonya a rendezővel a Kill Bill forgatásán romlott meg. Tarantino sokszor kiabált vele, nem fogadta el, ha valamire nemet mondott, egyszer pedig – állítja Thurman – egy rossz állapotú autóba ültette egy jelenetre, hiába kért többször is a színésznő kaszkadőrt maga helyett. A New York Times le is hozott egy videót arról, ahogy a színésznő száguldozni kénytelen egy olyan autóban, amit nem tud rendesen irányítani, majd nekicsapódik vele egy fának. Thurmant végül a stábtagok szedték ki a kocsiból. Kórházba került, maradandó nyaki és térdsérüléseket szenvedett. - Miután kijöttem, nagyon összevesztem vele. Azt kiabáltam neki, hogy meg akart ölni, ezen persze kiborult, mert ő nem így gondolta - emlékszik vissza Thurman. Azt állítja, hogy csak most, 15 évvel később tudta csak megszerezni a felvételt Tarantinótól, ezt közölte most a New York Times.

Thurman szerint a rendezővel annyira elfajult a viszonya a Kill Bill forgatásán, hogy Tarantino fogta magát, és ahelyett, hogy a színészekre bízta volna ezt, ő maga szemléltette, hogyan kell bántani a színésznőt egy-egy erőszakos jelenetben. Előfordult, hogy arcon köpte és fojtogatta is egy jelenetben a másik főszereplő, Michael Madsen helyett, de egy mellékszereplő tinédzser helyett is.

- Ami a leginkább bántott, a felesleges autóbaleset volt. Addigra már annyi tüzes karikát átugrottam neki, hogy ez olcsó húzásnak tűnt. Belegondolva annyira benne voltam ebben, hogy Tarantinóval a munkám olyan volt, mint egy folyamatos iszapbirkózás a testvéremmel. 47 évembe tellett, hogy ne higgyem, ha valaki bánt, az szerelmes belém. Abból, hogy a szeretet és kegyetlenkedés között van egy kapocs... na ebből kell kijönnünk most már – zárta az Thurman az interjút.

Tarantino egyelőre nem reagált a színésznő nyilatkozatára.