Két súlyos sérült és egy halott egy újabb amerikai iskolai lövöldözésben

2018. március 20., 14:09

Szerző:

Lövések dördültek a marylandi Great Mills középiskolában - írja a CNN. Az iskolát és környékét lezárták, az FBI és a helyi seriff emberei is a helyszínen vannak.

Kiszállt az FBI és a seriff hivatala is a marylandi középiskolához

Az NBC News szerint közel 1600 diák jár az iskolába, de pontosan nem lehet tudni, hány sérült van. Az iskola egyik diákja, aki még mindig a lezárt épületben van, a CNN-nek beszélt a történtekről. Azt mondja, az ő matektermük messzebb van a lövöldözés helyszínétől, és úgy tudja, a rendőrség egyenként végigmegy a termeken. Ő azt hallotta, hogy hét ember biztosan megsérült és egy ember meghalt. 

Ezzel szemben több Twitter üzenetben is azt írják, hogy három súlyos sérült van, köztük az elkövető, akit az iskolarendőr állított meg.

A hírt a Reuters is megerősítette, a beszámoló szerint az elkövető is az iskola diákja, aki két társát lőtte le, mielőtt az iskola biztonsági őre megsebesítette és ezzel leszerelte. A CNN most azt írja, az elkövető belehalt sérüléseibe, egy 16 éves lány és egy 14 éves fiú életéért pedig továbbra is küzdenek az orvosok.

Kevesebb mint egy hónap telt el a floridai Parkland középiskolájában kitört lövöldözésnek, melyben 17-en vesztették életüket. Az elkövetőt, a 19 éves Nikolas Cruzt elfogták, tárgyalására vár. A CNN összesítése alapján csak idén már 16 iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban.