Túszdráma egy brit bevásárlóközpontban

2017. október 22., 18:41

Szerző:

Túszokat ejtett egy felfegyverzett férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőparkjána, a Bermuda Parknak az egyik bevásárlóközpontjában. A Birminghamtől keletre fekvő város hatóságai Twitteren közzétett egymondatos tájékoztatásában vasárnap kora estig csak „folyamatban lévő incidensről” számoltak be, és kérték, hogy mindenki kerülje el a helyszínt.

Szemtanúkat idéző, hivatalosan nem megerősített információk szerint egy férfi egy fegyverrel bement a bevásárló- és szabadidőközpont bowling-pályájára, és ott állítólag két embert tart fogva. Más információk szerint viszont a felfegyverzett férfi többeket durva hangon felszólított, hogy hagyják el az épületet, és sokan távoztak is. 

Az egyik szemtanú a Sky News hírtelevíziónak azt mondta, az illető előzőleg összeveszett valakivel a szabadidőközpont mozijában. Egy hatósági Facebook-bejegyzés szerint az incidensnek nincs köze a terrorizmushoz.

A rendőrség lezárta a környéket, és fegyveres rendőri egységek is megjelentek a helyszínen.  A szabadidőközpont közelében egy mentőhelikopter is leszállt, de nem sokkal később távozott. A mentőszolgálat beszámolója szerint az incidensben eddig senki nem sérült meg.

A Bermuda Park nevű központban éttermek, mozik, áruházak, edzőtermek és gyermekeknek kialakított játszóhelyek vannak.

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.