Szükségállapot van Olaszországban a leszakadt genovai híd miatt, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak

2018. augusztus 16., 10:48

Szerző:

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást Olaszországban a helyi ügyészség a Genovánál kedden leszakadt autópálya-híd ügyében. A katasztrófa eddig 42 halálos áldozatot követelt, ám 9 kórházban lévő sérült állapota továbbra is súlyos, továbbá a romok alatt még 10-20 embert keresnek, így növekedhet a balesetben elhunytak száma. Az olasz főügyész szerint emberi hiba történhetett. Francesco Cozzi úgy fogalmazott, nem tudja, hogy terhel-e bárkit törvényes felelősség a tragédia miatt, de abban biztos, hogy nem véletlen baleset történt.

Hídomlás Genova közelében
Fotó: MTI/EPA/Luca Zennaro

Eközben az olasz kormány 12 hónapos szükségállapotot rendelt el a Genovát is magába foglaló Liguria régióban. Ötmillió eurós gyorssegélyt adnak az országrésznek a központi költségvetésből.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.