Szijjártó Péter: Minden bizonnyal félrevezették Manfred Webert

2019. január 22., 18:25

Szerző:

Minden bizonnyal félrevezették Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét és csúcsjelöltjét, aki csak a CEU-ügy miatt szavazta meg a Sargentini-jelentést szeptember 12-én az Európai Parlamentben – állítja Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszterrel a Euronews készített egy villáminterjút., és maga a politikus emlékeztet arra, hogy M?anfred weber csúcsjelöltségét a Fidesz is támogatja. Arra a felvetésre, hogy a Fidesz akár Judith Sargentini vagy Guy Verhofstadt csúcsjelöltégét is támogathatná, hiszen Manfred Weber is kiállt amellett, hogy Magyarország ellen elindítsák a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerint eljárást, Szijjártó Péter így fakadt ki:

– Ne provokáljon!! Semmi esetre sem ez a helyzet! Manfred Weber a CEU miatt döntött a 7. cikkely megszavazása mellett, de gyakorlatilag félre volt vezetve, mivel a CEU Magyarországon marad.

Ebből a riporter azt a következtetést vonja le, hogy Manfred webert félrevezették, a külgazdasági és külügyminiszter pedig helyeslően válaszol.

– Szóval Manfred Webert félrevezették.

– Igen, minden bizonnyal

– hangzik a párbeszéd.

Fotó: MTI/KKM

A politikust a riporter ezután arról kérdezi, hogy ezek szerint az Európai Bizottságnak olyan elnöke lehet, akit Soros György játszi könnyedséggel félre tud vezetni, de Szijjártó Péter ezt elhárítja, mégpedig azzal, hogy nem ő a megfelelő személy ennek a megválaszolására

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.