Megdőlt a rekord Romániában: 555 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, újra bevezethetik a szükségállapotot

2020. július 8., 13:43

Szerző:

Romániában ez a legnagyobb napi esetszám a koronavírus-járvány kezdete óta. Az 555 új beteggel a nyilvántartott fertőzöttek száma 30 175-re emelkedett – közölte a Maszol.ro szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoportra hivatkozva.

Összesen 18 új halálesetet jelentettek, ezzel az áldozatok száma 1817-re nőtt. A gyógyultak száma 20 799, így az aktív fertőzöttek száma 7559-re nőtt a keddi 7287-hez képest képest. Jelenleg 237 beteget ápolnak intenzív osztályon. Az elmúlt 24 órában 13 147 teszt eredményét dolgozták fel.

Koronavírus - Romániában egy gyorsabban terjed a járvány Romániában újra terjed a járvány
Fotó: Veres Nándor

Az egészségügyi miniszter a koronavírus-fertőzések számának növekedése miatt először a Digi24-nek azt mondta, nem kizárt, hogy újra be kell vezetni a szükségállapotot:

Pandémia van. Olyan jogi eszközökre van szükségünk, ami lehetővé teszi a védekezést. Azt szeretnénk, hogy a napi új fertőzések száma ismét 100 körüli legyen. Elemezzük a helyzetet, és javaslatot teszünk a szükségállapot bevezetésére.

A Maszol szerint Nelu Tătaru egy órával később újra bejelentkezett a hírtévében és pontosított, akkor már azt mondta, hogy a szükségállapot visszaállítása jelenleg nem indokolt.

Nem a szükségállapot visszaállításán gondolkodunk. Ha nem tudjuk ellenőrzés alatt tartani a járvány terjedését, akkor más eszközökhöz folyamodunk.