Petíciót indított Washingtonban egy képviselő, hogy az amerikai külügyminisztérium ne támogassa a független magyar sajtót

2018. január 10., 11:07

Szerző:

Andy Harris marylandi republikánus képviselő petíciót indított az amerikai törvényhozásban azért, hogy az amerikai külügyminisztérium ne támogassa pénzzel a független magyar sajtót – írja a The Hill.

A portál cikke szerint az erről szóló levélben a politikus azt állítja, hogy az amerikai külügyminisztérium „eltorzítja” a képet Orbán Viktor miniszterelnök tevékenységéről, és az a 200 millió forintos pályázat, amelyet a tárca a magyarországi vidéki független médiának ajánlott fel, valójában beavatkozásnak számít Magyarország belügyeibe. Harris megjegyzi azt is, hogy Orbán harcol a „brüsszeli hegemónia”, és emlékeztet arra is, hogy

a magyar miniszterelnök Donald Trumpéhoz hasonló politikát követ, és az amerikai elnök egyik nyílt támogatójának számít.

Andy Harris rajongása még a távolságot is legyőzi
Fotó: Wikipédia

Az amerikai külügyminisztérium tavaly novemberben jelentette be, hogy csaknem kétszázmillió forinttal támogatja Magyarországon azt a független vidéki sajtót, amely rendkívül kevés kivétellel az Orbán-kormányhoz közeli oligarchák kezében van.