Petárdával bélelt gyümölcs robbant fel egy vemhes elefánt szájában, szörnyű szenvedés után pusztult el szerencsétlen állat

2020. június 5., 08:55

Szerző:

Elpusztult egy vemhes elefánt az indiai Kerala államban, miután petárda robbant a szájában – írja a CNN nyomán a 24.hu

A petárdákat gyümölcsökbe rejtették az ismeretlen elkövetők.

Az állat május 27-én múlt ki, négy nappal az eset után. A robbanás több csontot is eltört az állat szájában, ami nem csak szörnyű fájdalommal járt, de azt is megakadályozta, hogy az elefánt enni tudjon, így teljesen legyengült.

Az állatot próbálták megmenteni, de az elmenekült a vadőrök elől, napokon keresztül a folyóban állt. Később el akarták kábítani, hogy hozzáférhessenek, de végül mégsem tették, attól tartva, hogy megfullad a folyóban.

A falusiak gyakran tesznek ki a földekre gyümölcsökbe rejtett petárdákat, hogy ezzel riasszák el a vaddisznókat. Egy ilyen preparált gyümölcs okozhatta az elefánt halálát is.

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.