Óriási volt a felháborodás, Trump nem választja el többé a bevándorló gyerekeket a szüleiktől

2018. június 21., 10:02

Szerző:

Megtört a köznyomás alatt Donald Trump és aláírt egy elnöki rendeletet, melyben ígéretet tett arra, hogy egyben tartja a bevándorló családokat, és nem szakítja el a gyerekeket a szüleiktől.

Trump saját határozatát vonta vissza, miután nem csak nemzetközi felháborodást keltettek a fogdához hasonló ketrecbe zárt gyerekekről és a rajtuk gúnyolódó határőrökről nyilvánosságra hozott felvételek, de a republikánus párt egyes tagjai, a pápa, keresztény választók, volt first lady-k, sőt maga Melania Trump is arra kérték az elnököt, tegyen a bánásmód ellen.

Az amerikai elnök azt mondta, őt is megrázták a gyerekekről készült felvételek. Ennek ellenére a mostani rendelet nem tér ki arra, mi lesz az eddig szétszakított családok sorsa.

A BBC szerint május 5 és június 9 között összesen 2342 gyermeket szakítottak el 2206 szülőtől.

Még áprilisban jelentette be az amerikai főügyész, hogy zéró toleranciát hirdetnek az illegális bevándorlókkal szemben. Ez azt jelenti, hogy vádat emelnek ellenük, letartóztatják őket, és mivel a 18 év alatti gyermekeket nem lehet a szüleikkel együtt büntetővád alá helyezni, ezért őket külön létesítményekben helyezik el. 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.