Orbánnal karöltve változtatná meg a migrációs szabályokat az olasz belügyminiszter

2018. augusztus 24., 10:35

Szerző:

Az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk – jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapban pénteken. 

Matteo Salvini az interjúban elmondta, a következő napokban személyesen készül találkozni a magyar miniszterelnökkel Milánóban. „Orbánnal találkozom a szabályok megváltoztatása érdekében" – nyilatkozta Salvini a migrációs politikára utalva. 

Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia

Megjegyezte, a római kormányt irritálja, hogy az EU többszörös felszólításra sem talál megoldást a helyzetre, vagyis nem osztja szét az érkezőket a tagállamok között. Salvini kiemelte, hogy korábban az EU 35 ezer menedékkérő áthelyezését ígérte a római kormánynak, ehhez képest eddig 12 ezer embert vettek át. 

Matteo Salvini azt üzente,

az EU „elfelejtheti", hogy a következő uniós költségvetési csomagot a tagállamok egyhangúlag elfogadják. 

„A nem-kormányzati szervezetekkel (NGO) szemben sikerrel felléptünk, most az EU-t kell kényszerítenünk, hogy vállalja a rá eső részt" – mondta a római belügyi tárca vezetője. 

Nem teljesen világos, mi lesz az Orbán Viktorral ápolt nagy barátsággal és hogy akarják közösen megváltoztatni a szabályokat, mert a magyar migrációs politika alapvetése, hogy foggal-körömmel küzdenek a menekültek elosztása ellen. 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.