Öngyilkos lett Anthony Bourdain, a világhírű televíziós szakács

2018. június 8., 14:31

Szerző:

Hatvanegy éves korában öngyilkos lett Anthony Bourdain a CNN sztár szakácsa, munkatársa, író, séf - tudatta az amerikai televízió internetes oldalán.

Bourdain – hangzik a CNN híre –, kivételes tehetséggel tudott a legkülönbözőbb témákról tudósítani, főként szakterületéről, a gasztronómiáról. Most is, a díjnyertes, Parts Unknown című sorozatát forgatta Franciaországban, amikor barátja és kollégája, a francia séf Eric Ripert eszméletlenül talált rá hotel szobájában.

Bourdain televíziós műsoraival és könyveivel nem csak ételekről és utazásról beszélt, hanem kíváncsian faggatta az embereket. Kiállt a társadalom peremére szorultak védelmében, és rendszeresen kampányolt az éttermi dolgozók méltányosabb munkakörülményeiért. De nemcsak az ételekhez, hanem az emberekhez is értett, könnyen megnyíltak neki. A Smithsonian Intézet egyenesen a kulináris világ eredeti rocksztárjaként hivatkozik rá.

A CNN 2013-ban a híradó stábjába is bevette, Bourdain ezzel a főmusoridő egyik legismertebb arca lett.

Borudain 2015-ben forgatta Budapesten a Parts Unknown egyik epizódját. Látogatása alatt megkóstolta a Pléh Csárda egy kilós rántott húsát, Bangó Margit főztjét, malacot és véres hurkát evett és Zilahy Péter íróval beszélgetett a New York Caféban, majd Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőrrel fürdőzött a Gellért Fürdőben.

Kollégája, Jamie Oliver megható szavakkal búcsúzott tőle Facebook-oldalán. Azt írja, sokkolta Bourdain halálnak híre, aki pótolhatatlan űrt hagy maga után.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

 

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.