„Nem értem a magyar szavazókat. Annyi bizonyíték van az országot behálózó korrupcióra, és nem tűnik úgy, hogy ez megérintené az embereket”

2019. május 23., 12:48

Szerző:

Interjút adott a hvg.hu-nak Anne Applebaum. A Pulitzer-díjas amerikai újságíró és történészt Európáról, illetve Orbán Viktorról és szélsőjobboldali szövetségeseiről beszélt, azt állítva, 

nincs valódi programjuk az EU reformjára, érdekes ötleteik sincsenek, csak belpolitikai céljaik vezérlik őket.

Érdekközösségről van szó, amíg ugyanis Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormányon lévő szélsőjobboldali Liga vezetője úgy bírálja az Európai Uniót, hogy valójában több pénzt szeretne tőle, hogy többet költhessen, addig Orbán Viktor úgy támadja a brüsszeli elitet, hogy nem célja a távozás. 

– Maga magyar, biztos jobban tudja. Még több pénzt ellopni? Úgy tudom, Európa népszerű Magyarországon, ezzel nem fog szembemenni. De nem látom a valódi szándékait

– válaszolja a London School of Economics professzora arra a kérdésre, hogy mit akarhat az EU-tól a magyar kormányfő.

Fotó: Wikipedia/Wikimedia Commons

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár bukása azt mutatta meg – fűzte hozzá –, hogy a szélsőjobboldali pártoknak a valódi célja a korrupció.

– Ők maguk akarnak az elitté válni, és azt tenni, amit az elit szerintük tesz: lopni

– vonta le a következtetést. Ennek kapcsán teszi azt a megjegyzést is, hogy ő egyszerűen nem érti a magyar szavazókat. 

– Annyi bizonyíték van az országot behálózó korrupcióra, és nem tűnik úgy, hogy ez megérintené az embereket.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.