Nagyon ritka idegméreggel akarták megölni az orosz kémet és lányát

2018. március 8., 11:17

Szerző:

A brit belügyminiszter szerint nagyon ritka idegméreg okozta a délnyugat-angliai Salisbury városában történt mérgezéseket.

Amber Rudd a BBC rádiónak nyilatkozva csütörtökön elmondta azt is, hogy a helyszínre elsőként érkező rendőr, akit szintén súlyos mérgezéses tünetekkel szállítottak a helyi kórházba, már kommunikál a környezetével, és nincs intenzív osztályon, de állapota még mindig súlyos.

Feltételezések szerint a bevásárlóközpont kamerájának felvételén az áldozatok láthatók pár perccel azelőtt, hogy leültek a padra

Rudd az eddigi hivatalos nyilatkozatoknak megfelelően továbbra sem volt hajlandó felfedni, hogy pontosan milyen hatóanyaggal követték el a mérgezéses támadást, amelynek két célpontja egyöntetű brit sajtóértesülések szerint a 66 éves Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese, és 33 éves lánya, Julija Szkripal volt.

A harmincas éveiben járó nőre és apjára az angliai Salsbury egyik bevásárlóközpontjának padján találtak rá, zavart állapotban. - A nő olyan volt, mint aki mindjárt elájul, a férfi pedig a tető felé nézett és szintén nagyon zavartam viselkedett - mondta az egyik szemtanú. Szkripálékhoz kihívták a mentőket, akik azonnal kórházba szállították őket. Jelenleg mindketten válságos állapotban vannak.