Megbüntették az amerikai sztárjátékost, amiért Babos Tímeát anyázta

2018. január 19., 14:52

Szerző:

Sportszerűtlenség miatt tízezer dolláros büntetést kapott az amerikai CoCo Vandeweghe, mert az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában szidalmazni kezdte Babos Tímeát. 

Babos Tímea
Fotó: Facebook/Babos Tímea

Babos 7:6 (7-4), 6:2-re legyőzte a világranglista tizedik helyén álló játékost, Vandeweghe szerint viszont a legjobb magyar női teniszjátékos „túlzottan ünnepelte” győzelmét, már meccs közben is, ezért az amerikai földhöz vágta ütőjét, és sértegetni kezdte Babost. “Fuck you, you fucking bitch” – kiabálta.

Vandeweghe azért is kapott büntetést, mert az egyik térfélcserénél annak ellenére megevett egy banánt, hogy lejárt a pihenőidő. A tízezer dolláros büntetés a legnagyobb, amelyet valaha kiszabtak az ausztrál nyílt teniszbajnokság történetében.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.