Már a svéd ügyészség is vizsgálja Semjén Zsolt vadászatát

2018. március 29., 09:53

Szerző:

A Västerbotten megyei rendőrség március 28-án átadta Semjén Zsolt ügyét az ügyészségnek - írja a svéd SVT Nyheter híre nyomán a 444.

Ott döntenek arról, lesz-e folytatása annak az egyelőre lopásként kezelt botránynak, amely azután tört ki, hogy kiderült, a miniszterelnök-helyettes engedély nélkül kilőtt egy svéd gazda tulajdonában lévő domesztikált rénszarvast. 

Niklas Jonsson korábban úgy nyilatkozott a legnagyobb svéd lapnak, hogy a rénszarvas egyértelműen az övé volt.

„Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője” – mondta. Az apja, Tobias Jonsson is azt mondta, hogy nincs kétség, a fiáé volt az állat, amely a Magyar Nemzet videóján látható.

Semjén Zsolt, aki korábban a rénszarvas és a jávorszarvas közti különbséget sem érzékelte, már talán maga is elhiszi, amit állít, miszerint nem miniszterelnök-helyettesként, hanem fővadászként lövöldözött Farkas József szállodaiparos hálapénzén. A jelek szerint nem igazán zavarja az ügy, az eset kirobbanása után még azt is elárulta, hogy szívesen vadászna jegesmedvére is. Mintha a jegesmedve nem lenne szigorúan védett állat.