Letartóztatták Susan Sarandont egy Donald Trump elleni tüntetésen

2018. június 29., 18:00

Szerző:

Az Oscar-díjas Susan Sarandon egyike volt annak az 575 nőnek, akit csütörtökön letartóztattak egy Donald Trump bevándorláspolitikája elleni washingtoni tüntetésen. A színésznő több Twitter-üzenetet is írt a tüntetésről, ezek egyikében közli, hogy az ő csuklóján is kattant a bilincs a Capitol Hillen, a Hart Senate Office aulájában tartott ülődemonstráció miatt.

„Letartóztattak. Maradjatok erősek. Harcoljatok” – hangzik az egyik üzenet.

A tüntetők az ellen tiltakoztak, hogy Mexikó és az egyesült Államok határán az illegális bevándorló gyerekeket elválasztják a szüleiktől. Többen ugyanolyan fóliakabátokat viseltek, amilyeneket ezek a gyerekekre aggatnak. Bár a hatalmas amerikai és nemzetközi felháborodás nyomán Donald Trump aláírt egy elnöki végrehajtó rendeletet, amelyben megtiltja a gyerekek elválasztását a szüleiktől, hozzávetőlegesen kétezer gyerek még mindig a számukra létrehozott internáló táborokban él. 

Susan Sarandon a tüntetésen

A most 71 éves Susan Sarandon az 1995-ös Ments meg, Uram című filmben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Attól függetlenül – hívja fel a figyelmet a Guardian –, hogy többször is kiállt Donald Trump politikájával szemben, sokan támadják, amiért ismert hollywoodi színésznőként a 2016-os elnökválasztási kampány alatt a demokrata jelölt, Hillary Clinton helyett a zöldpárti Jill Stein megválasztására buzdított.