Letartóztatták a hollywoodi színésznőt, amiért szexrabszolgákat toborzott egy szektavezérnek

2018. április 21., 13:09

Szerző:

Letartóztatták az amerikai hatóságok a Smallville című Superman-sorozat egyik főszereplőjét, Allison Macket, aki azzal vádolnak, hogy nőket toborzott, majd szexrabszolgákat nevelt belőlük az NXIVM nevű szekta vezérének, Keith Raniere-nek, hogy az fizikailag és anyagilag is kihasználhassa őket. Mack azt mondja, ártatlan, nem követett el semmit.

A szektáról, a színésznőről és Raniere-ről már korábban írtunk. A férfit pár héttel ezelőtt, Mexikóban tartóztatták le, ahova azután szökött, hogy tavaly októberben a New York Times leleplező cikket írt az életvezetési tanácsadó társaság mögé bújtatott, piramis játék és szekta működéséről.

Allison Mack már nem csak tag, hanem vezető is a szektában
Fotó: Youtube

Raniere, akit csak Vanguardként ismernek a csoportban, egy hierarchikus rendszert épített fel, amelyben a nőknek azt mondták, a legkönnyebben úgy juthatnak előre, ha szolgák lesznek, és kielégítik az uraik vágyait. Szexuális szolgáltatásokat kellett nyújtaniuk és különböző szolgai feladatokat ellátniuk Raniere és a többi szektavezér számára, akik főként nők voltak. Beavatási szertartásukon kellett vetkőzniük, majd izzó vassal mindenki előtt a testükbe, a nemi szervük tájékára égettek egy Raniere és Mack monogramját ötvöző szimbólumot. A feladatot egy orvosra, Danielle Robertsre bízták, aki szintén a szexrabszolgájuk volt. Ezt a beavatási szertartást filmre vették.

A nyomozók szerint Raniere a vékony nőket szerette, így a rabszolgáknak nagyon szigorú diétát kellett tartaniuk, amelynek a megszegéséért büntetést kaptak. Ez főként nyílt megalázást a csoport többi tagjától vagy fenyegetést, hogy ketrecbe zárják őket. A szektavezért végül március végén Mexikóban le is tartóztatták. Amikor érte mentek hat nő – köztük Mack társaságában volt, akik üldözni kezdték a rendőrautót. A szekta tagja volt a Smallville főszereplője, Kristin Kreuk is, ő hívta állítólag Macket a csoportba, ám az állítása szerint 2013-ban kilépett, és nem tud semmiféle szexrabszolgaságról.

2003-ban a Forbes közölt portrét Raniere-ről, aki elmondta, szájhagyomány útján terjedt cége jó hírneve, és olyan személyeket tudhatnak a programjukban, mint a multimilliárdos Richard Branson, a Seagram alkoholgyártó cég örökösnője, Sara Bronfman, Antonia Novello, az amerikai hadsereg egykori vezető sebésze, több hollywoodi színésznő és Ana Cristina Fox egy másik, volt mexikói elnök lánya.