Letartóztatták a floridai lövöldöző testvérét

2018. március 20., 11:23

Szerző:

Letartóztatták a floridai lövöldözőként elhíresült Nikolas Cruz testvérét, amiért illetéktelenül behatolt a Marjorie Stoneman Douglas középiskola területére - írja az ABC News.

Zachary Cruz
Fotó: Floridai Sheriff Hivatal

A 18 éves Zachary Cruzt tegnap délután fél 5-kor vették őrizetbe, mivel gördeszkájával fel-alá korzózott az iskola területén. A rendőröknek azt mondta, szeretett volna elmélkedni arról, ami történt, és magába szívni azt.

A fiatal testvére, a 19 éves Nikolas Cruz Valentin-napon gyilkolt meg 17 diákot és tanárt a középiskolában. A lövöldöző ellen múlt héten hivatalosan is vádat emeltek és valószínűleg az ügyész halálbüntetést kér majd rá. A tinédzser vallomásában azt mondta, nem bűnös, de ügyvédje szerint bármikor hajlandó megváltoztatni azt bűnösre, ha leveszik az asztalról a halálbüntetést és életfogytiglani börtönbüntetést kérnek rá.

A hatóságok szerint többször is figyelmeztették testvérét, Zacharyt, hogy ne menjen az iskola közelébe. Ő mégis megtette és erről térfigyelő kamerás felvételek is vannak. Zachary 25 dolláros óvadék ellenében szabadulhat az előzetes letartóztatásból.

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.