Káosz Londonban, sikoltozva menekültek az emberek

2017. november 24., 19:05

Szerző: Herczeg Szonja

Rengeteg rendőr vonult ki péntek délután a londoni metró Oxford Circus-i megállójához, ami a város zsúfolt, általában vásárlókkal teli utcájában, az Oxford Streeten fekszik. Több száz ember evakuáltak a környékéről, miután több bejelentés érkezett, hogy egy férfi tüzet nyitott az utcán. Nem sokkal később a Bond Street állomást is kiürítették és lezárták.

A rendőrség legfrissebb közlése szerint egyelőre nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy bárki is lövöldözött volna. Nincs gyanúsított, nem dördültek lövések, és nincsenek áldozatok sem – hangzik a helyi idő szerint délután 5 óra 40 perckor (magyar idő szerint 6 óra 40-kor) kiadott rendőrségi közléemény.

Rendőrök az Oxford Streeten
Fotó: Twitter/TheTelegraph

 

Az, hogy a tömegpánikot mi váltotta ki, egyelőre nem világos, de az állítólagos lövések hallatán síró, sikoltozó emberek menekültek az Oxford Street és a megálló környékéről. A Twitteren valaki azt írta, hogy lövéseket hallott és embereket látott egymásra borulva, de most már csend van. Egy másik twitterező felfegyverzett férfiról számolt be. 

Korábban a Metropolitan Police felszólította a közelben tartózkodókat, hogy húzódjanak vissza egy-egy épületbe, azokat pedig, akik éppen vásároltak, kérték, hogy maradjanak bent az üzlethelyiségekben. Elmondták, hogy 16:38-kor (magyar idő szerint 17:38-kor) kapták a segélyhívást, hogy lövésekről, a helyszínre pedig olyan erőkkel vonultak ki, mintha terrorizmussal összefüggő incidensről lenne szó.

Fegyveres férfi az Oxford Streeten. A kellős közepén vagyok - írja egy twitterező
Fotó: Twitter

Az incidens idején több ezer ember volt az utcán a leárazási kampány, a Black Friday miatt kitört vásárlási hisztériában. 

A Daily Mail által készített videón is látszik, ahogy az emberek rohannak: